dilluns, 23 de novembre de 2015

Ruta romana per Iluro

Divendres passat i aquest matí les quatre classes de 3r hem fet una ruta per la zona que fa dos mil anys va ser la Iluro romana.
Hem començat la visita darrera l'Ajuntament, just on s'alçava la muralla que envoltava la ciutat i hem pogut veure les restes d'una de les torres del costat de la porta d'entrada a la ciutat. Per fer-ho hem hagut d'entrar per grupets dins d'una botiga on, protegides per un vidre, es poden veure aquestes restes.
Ens hem passejat pel que havia estat l'antic DECUMANUS MAXIMUS i hem arribat a la casa on es va trobar una FONT. Més o menys allà es trobava el centre de la ciutat ja que aquest lloc era on el decumanus es creuava amb el CARDUS MAXIMUS. Després hem anat seguint i una mica més amunt ens hem aturat on havia estat el FORUM, que era la plaça on la gent es reunia per fer negocis a la basílica, per xerrar i discutir i també on hi havia hagut l'antic TEMPLE dedicat a l'emperador. Tot això ens ho hem hagut d'imaginar perquè ara hi ha altres edificis importants com Sta. Maria just damunt de les restes del temple. Hem sabut que les DOMUS més importants es trobaven per la zona on ara hi ha la Plaça Gran.
Després ens hem arribat fins als BANYS i hem pogut veure el sistema de sortida d'aigües.
Per acabar hem vist en una imatge les 19 monedes d'or que composen el tresoret d'Iluro (per veure-les en directe haurem d'anar a fer una visita al museu!).
Hem acabat la visita davant l'Ajuntament, on hi havia hagut un cementiri fora de les muralles.

Una visita molt interessant que es complementa amb la de la vil·la romana que ja vàrem fer fa uns dies.

Mireu les imatges de la sortida aquí sota mateix:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada